Een brein in ontwikkeling
We kunnen niet ontkennen dat de maatschappij en de manier waarop mensen met elkaar omgaan de laatste jaren enorm veranderd is. Het recht op een eigen mening is en blijft heilig, maar de manier waarop die mening verwoord wordt, dat is van ondergeschikt belang geworden. Sociale media zijn het beste bewijs van de veranderde omgangsvormen.
Tieners zijn spiegels. Ze kijken, luisteren, slaan op en kopiëren het gedrag van de volwassenen. Hierdoor zijn ook zij een pak mondiger geworden dan vroeger. MAAR, net als wij vroeger, zijn ook zij nog steeds "hersenen in ontwikkeling".
Wanneer ze dus moeite hebben met:
- prioriteiten stellen
- starten aan huiswerk
- doorzetten
- organiseren
- ....
dan is dat meestal te wijten aan hersenfuncties die nog niet volledig ontwikkeld zijn. Ze missen nog het onderdeel "controle", over zowat alles in het jonge leven.

Hun hersenen zijn er dus niet aan toe om "zomaar" te voldoen aan alle eisen die aan hen gesteld worden.
Door de manier waarop ze vaak op opmerkingen reageren (mondig, brutaal, weigerachtig,...), roepen ze weerstand op bij de volwassenen. Zo komen we vaak niet toe aan het echte onderliggende probleem: hersenfuncties die moeten getraind worden.

De werking van de hersenen is het uitgangspunt in al mijn begeleidingen. Dit is de rode draad waarnaar we telkens teruggrijpen en waaraan we de leerstrategieën vasthangen.
Tijdens de leercoaching zoeken we naar rust in het leerproces. Je leert jezelf beter kennen en samen geven we het leren een plaats in je dagelijkse routines.